ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ COVID-19 KAI ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Για τους ακόλουθους λόγους λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για τον SARSCoV-2 και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα:

Για την προστασία της δημόσιας υγείας η διεύθυνση του ξενώνα μας τηρεί αρχείο προσωπικού και όλων των ατόμων που διέμειναν στο κατάλυμα με τα παρακάτω στοιχεία: ονομ/μο, εθνικότητα, ημερ/νία άφιξης και αναχ/σης, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, email).

Ο ιδιοκτήτης και το προσωπικό υποχρεούται να τηρεί όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όλη τη διάρκεια επαφής με τον επισκέπτη.

Η καθαριότητα κατά τη διαμονή στις Σουίτες θα γίνεται κατόπιν αιτήματος από τον πελάτη. Το προσωπικό καθαριότητας υποχρεούται να φορά μάσκα και γάντια.

Μετά την αναχώρηση των διαμενόντων ο καθαρισμός και η απολύμανση των χώρων μας γίνεται με ειδικό ατμοκαθαριστή σε υψηλές θερμοκρασίες (>70 βαθμοί Κελσίου) ενώ όλες οι επιφάνειες επαφής (πόμολα πορτών κλπ) απολυμαίνονται με ειδικό απολυμαντικό υγρό εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ.

Το πρωινό ετοιμάζετε και σερβίρετε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που υπάρχει στο χώρο ή κατόπιν αιτήματος του πελάτη σερβίρετε στις Σουίτες.

Στον χώρο υποδοχής και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους βρίσκονται συσκευές αντισηψίας χεριών καθώς και σημάνσεις για την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

Σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με ιδιώτη ιατρό και κέντρα Δημόσιας Υγείας (Κέντρο Υγείας, Νοσοκομείο).

Διεύρυνση διάρκειας check-out και check- in μεταξύ των διαμονών ( check-out μέχρι τις 11.00 π.μ. και check-in από τις 3.00 μ.μ.) έτσι ώστε το δωμάτιο να καθαρίζεται, αερίζεται και απολυμαίνετε επιμελώς.

Συντονιστής για την επίβλεψη του σχεδίου δράσης ορίζεται ο Βασίλειος Ζαχαρής ο οποίος έχει λάβει πιστοποιητικό εκπαίδευσης για τα προληπτικά μέτρα υγειονομικών πρωτοκόλλων σε σχέση με τον COVID-19 και έχει εκπαιδεύσει όλο το προσωπικό του καταλύματος. Υπεύθυνος εφαρμογής του σχεδίου διαχείρισης ύποπτου κρούσματος ορίζεται ο Βασίλειος Ζαχαρής.

Ο ιός SARS-CoV-2 μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, κυρίως μέσω του αναπνευστικού με σταγονίδια από το φτέρνισμα, το βήχα ή την ομιλία.

Επίσης, μπορεί να μεταδοθεί μέσω επαφής με επιφάνειες πρόσφατα μολυσμένες με σταγονίδια, αν δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής των χεριών.

Με εκτίμηση,

Βασίλειος Ζαχαρής.